Hur gör man korv?

the-sausage-891510_1280

Viktigt att tänka på vid processen att göra korv

  • Hygien, alltid tvätta händerna noga och använda medföljande plasthandskar.

 

  1. Lägg fjälstret i ljummet vatten ca1-2 timmar innan man börjar. Det gör att fjälstret blir mer lättarbetat. Sen spola ljummet vatten genom fjälstret innan man börjar använda den. Det gör man för att få bort allt salt som det legat i.
  2. Blanda den färdiga kryddmixen med valfri färs. Gärna en fet variant, annars är det lätt att den färdiga korven blir torr. Tillsätt vätska, så att smeten blir  
  3. lättarbetad. Till 2kg färs ungefär 5 dl krankallt vatten. Späd bara med lite vatten i taget och låt smeten ta upp vattnet innan du häller i allt.
  4. Klipp hål på smala änden av spritsen, ca 3-4 cm.
  5. Dela sedan fjälstret på mitten med sax eller kniv. Sen knyt en knut i två ändar.
  6. Nu är det dags att trä på fjälstret på spritsen.

Tänk på att vara försiktig när man trär på fjälstret på spritsen. Så man inte gör hål på fjälstret, spritens kanter kan vara vassa.

  1. Sen fyller man spritsen med den blandade färsen. Och börjar trycka ut den i fjälstret, samtidigt håller man i fjälstret och släpper efter vart efter färsen fyllt ut lagom mängd.

Obs korven ska stoppas löst – nästan halvfullt (annars kan korven spricka vid tillagning). Helst utan någon luft i (lufta hål med nål).

  1. Sen snurra fjälstret ett par varv, var 10:onde cm  blir lagom.
  2. Nu är det bara steka eller grilla korven

Kontakta oss

Korvpaket
Info@korvpaket.se

LÄNKAR

TIPSA EN VÄN

TIPSA EN VÄN

KORT OM OSS

Korvpaket är din leverantör av kompletta paket för att göra egen korv! Här hittar du färdiga paket men också special kryddor och andra tillbehör som behövs vid korvtillverkning.